Aannemer-Laren-logo-nieuw

Vloerverwarming Laren

Overweeg je om te kiezen voor een vloerverwarming Laren? Een uitstekende keuze. Nooit meer zul je last hebben van koude voeten in de winter. Maar dat is niet de enige fijne bijkomstigheid. De vloerverwarming zorgt er voor dat de temperatuur binnen aangenamer blijft. Dit leidt tot minder stoken en dus lagere energiekosten. Bovendien heeft deze vorm van verwarming een positief effect op de waarde van je woning. Kortom, genoeg redenen om te kiezen voor een vloerverwarming Laren. Het plaatsen van een vloerverwarming behoort tot de diverse specialistische diensten die we voor je kunnen uitvoeren. Dit doen we niet alleen in Laren, maar ook in omliggende plaatsen zoals bijvoorbeeld Hilversum, Eemnes, Baarn, Nieuw-Loosdrecht, Blaricum, Soest, Huizen, Bussum en meer. Benieuwd naar de mogelijkheden? Lees dan snel verder.

Ga snel naar

Goede redenen om voor vloerverwarming Laren te kiezen

Vloerverwarming is verwarming onder de vloer die er voor zorgt dat de warmte niet verloren kan gaan via de vloer en dat de kou niet omhoog kan komen. Het laten plaatsen van een vloerverwarming brengt vele voordelen met zich mee. We zoeken allemaal naar manieren om te besparen op onze energierekening. Vloerverwarming is één van de methodes die je hiervoor kunt inzetten. De vloer blijft beter warm, waardoor er geen warmte verloren gaat. Bovendien kan de behouden warmte opstijgen, zodat het op meer plekken binnen je woning komt. Dit leidt tot een aangenamer woonklimaat binnen, waarbij minder gestookt hoeft te worden om een fijne temperatuur te behouden. Dit leidt tot een besparing op je stookkosten van 10% tot 15%.

Dat verschil zul je ook merken als je jouw energierekening moet betalen. Dit alleen is al genoeg reden om voor een vloerverwarming Laren te kiezen. Maar misschien heb je nog meer voordelen nodig? Die zijn er. Wellicht heb je het wel eens gehad tijdens de winter. Je vloer voelde zo koud aan je voeten aan dat je het spontaan helemaal koud kreeg. Een vloerverwarming Laren zorgt er voor dat je vloer altijd comfortabel aanvoelt. Dan is het toch een stuk fijner om op blote voeten of op je sokken te wandelen over de vloer. Laten we daarnaast niet vergeten dat het laten plaatsen van een vloerverwarming leidt tot een stijging van de waarde van je woning. Doordat radiatoren weg kunnen, heb je meer leefruimte. Je kunt vloerverwarming onder vrijwel iedere soort vloer laten plaatsen.

Welke vloeren zijn geschikt voor vloerverwarming?

Er zijn uiteenlopende soorten vloeren waaronder vloerverwarming Laren aangebracht kan worden. Laat dit altijd doen door een professional voor het beste resultaat. Het liefst combineer je een vloerverwarming Laren met een vloer die de warmte goed kan geleiden. Een goed voorbeeld hiervan zijn keramische tegels. Dankzij hun uitstekende geleiding van warmte behaal je met dit soort tegels een uitstekend rendement. Dit geldt ook voor PVC, wat van zichzelf dun is en daardoor beter warmte geleidt. Hetzelfde geldt voor een antistatisch en laagpolig tapijt. Vinyl is ook een prima optie, maar hierbij dient het wel te gaan om de varianten van vinyl die tegen warmte bestand zijn. Betonvloeren, gietvloeren, laminaat en houten vloeren kunnen vloerverwarmingen huisvesten, maar hierbij gaat het wel om specifieke varianten van deze vloeren. Laat dit altijd vooraf door ons checken.

Het toepassen van vloerverwaring binnen je woning

Naast de verschillende soorten vloerverwarming waar je voor kunt kiezen, kan vloerverwarming ook op verschillende manieren toegepast worden. Net als bij de types vloerverwarming heb je ook qua toepassing drie keuzes. Je kunt een vloerverwarming laten frezen, er kunnen matten met noppen geplaatst worden of er kan gekozen worden voor elektrische matten. Advies nodig? Schroom niet om ons te vragen wat de beste optie is. Wij bekijken de situatie en geven je vervolgens deskundig advies.

Waar je bij nieuwbouwwoningen een vloerverwarming meteen in de vloer kunt laten verwerken, is dit geen optie als je beschikt over een bestaand huis met een vloer. In deze situaties is het mogelijk om de vloerverwarming in de huidige vloer te laten frezen. In het geval van frezen gaat onze expert aan de slag om sleuven in de ondervloer te maken. Deze zullen een breedte hebben van circa 18 mm. Hierbij wordt een patroon aangehouden dat doet denken aan een slakkenhuis. Dit garandeert de gelijkmatige opwarming van de vloer. In de sleuven worden soepele buizen toegepast. We egaliseren de vloer en klaar is kees.

Daarnaast zijn er twee soorten matten waar je voor kunt kiezen. Ten eerste zijn er de matten met noppen, waarbij een frees niet nodig is. Dankzij de isolerende werking van deze matten gaat er geen warmte meer verloren en blijft je woning beter warm zonder extra te hoeven stoken. Hierover wordt een dekvloer van 3 tot 6 cm geplaatst plus een afwerking met behulp van een vloerbedekking. Een nadeel van matten met noppen is dat deze matten wat zwaarder zijn qua gewicht, wat te heftig kan zijn voor je vloer. Is dit het geval, dan zijn elektrische matten wellicht een betere optie. Dit is de beste optie voor onder meer een cementvloer. Deze matten zijn lichter qua gewicht. Waar je ook voor kiest, wij zorgen er voor dat de vloerverwarming binnen een dag geplaatst zal zijn.

Vrijblijvende offerte?

Uit welke soorten vloerverwarming Laren kan ik kiezen?

In totaal zijn er drie varianten vloerverwarming Laren waar je voor kunt opteren. In sommige gevallen heb je vrij de keuze, in andere gevallen zal het afhangen van het soort vloer je hebt voor welk type vloerverwarming er gekozen wordt. Eén ding weet je zeker: vloerverwarming Laren laat je plaatsen door ons. Soms spreekt de keuze voor zich, maar andere keren is het niet zo helder. Mocht je twijfels hebben over wat de beste vloerverwarming is voor jouw situatie, dan kun je altijd met jouw vragen bij ons terecht. Wij helpen jou met ons deskundig advies. Dankzij onze vele jaren aan ervaring met het plaatsen van vloerverwarming geven we te allen tijde het juiste advies. De drie varianten waar je voor kunt kiezen zijn traditionele vloerverwarming, elektrische vloerverwarming en droogbouw.

1. Traditionele vloerverwarming

De naam van deze variant, de traditionele vloerverwarming, zegt het eigenlijk al: deze optie wordt het vaakst toegepast. Als je voor deze optie kiest, plaatsen we een systeem van leidingen in de ondergrond. Bij een nieuwbouwwoning kan een vloerverwarming geplaatst worden zonder dat er een frees aan te pas komt. Bij bestaande woningen is frezen wel nodig. Gelukkig weet onze vakman precies hoe dit uitgevoerd moet worden. Door het laten plaatsen van een vloerverwarming verdwijnt de noodzaak van een radiator, wat je flink wat extra woonruimte oplevert. Bovendien zorgt dit voor een stijging van de waarde van je woning.

Een traditionele vloerverwarming is niet altijd een optie, en bovendien kan het zijn dat je deze twee optie simpelweg prefereert: een elektrische vloerverwarming. In vergelijking met de traditionele optie gaat het laten plaatsen van een elektrische vloerverwarming met minder kosten gepaard. Als je een niet al te groot budget wilt besteden aan deze investering, is een elektrische optie dus je beste alternatief. Elektrische vloerverwarming kan op diverse plekken binnen je woning toegepast worden, bijvoorbeeld als bijverwarming in de woonkamer, keuken, badkamer of het toilet. Elektrische vloerverwarming geeft sneller warmte af, in tegenstelling tot traditionele vloerverwarming wat altijd even de tijd nodig heeft om warm te worden. Elektrische vloerverwarming neemt nauwelijks ruimte in beslag en er hoeft geen frees aan te pas te komen aangezien het hierbij gaat om matten met een laag gewicht.

Sloopwerkzaamheden

2. Droogbouw

De derde optie waarvoor gekozen kan worden is droogbouw. Droogbouw is een optie als je vloer gemaakt is van zandcement. In dit materiaal kan niet zomaar iedere soort vloerverwarming toegepast worden. Zandcementvloeren zijn vaak aanwezig in de wat oudere woningen, waardoor droogbouw voor dit soort huizen een prima optie is. Beton of cement is niet vereist voor het plaatsen van deze variant. Het is door onze vakmensen zo geïnstalleerd. Door het lage gewicht belast droogbouw je vloer nauwelijks. Handig als je vloer geen grote gewichten kan dragen.

Na-de-verbouwing

Vloerverwarming Laren? Vraag een offerte aan

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, kan een vloerverwarming bijdragen aan een aangenamer woonklimaat. Vooral in de winter is dit van belang. Een vloerverwarming maakt de noodzaak om extra te stoken kleiner, waardoor je veel bespaart op je energierekening. Wie van ons zegt daar nee tegen? Bovendien maakt een vloerverwarming een radiator onnodig, wat je extra ruimte binnen je woning oplevert. Er zijn dus genoeg redenen om te kiezen voor een vloerverwarming Laren.

Als je er zeker van wilt zijn dat dit door een professional geplaatst wordt, kies je voor onze diensten. Benieuwd naar de kosten van een vloerverwarming Laren? Een eerste indicatie is te vinden in de gratis en compleet vrijblijvende gratis offerte die je via onze website kunt aanvragen. Vragen of opmerkingen? Je kunt altijd bij ons terecht. Schroom niet om contact op te nemen.

Aannemer Laren

Proces offerteaanvraag

  1. Uw beschrijft uw project zo gedetailleerd mogelijk.
  2. Onze erkende specialist bekijkt uw aanvraag.
  3. U ontvangt binnen 24 uur een offerte op maat.